Oldal kiválasztása

Államilag elismert szakképesítést ad az első Magyar Modell Akadémia. Vég András,a Modell
Akadémia tulajdonosa szerint igenis szükség van az ilyen képzésekre, mert még mindig van mit tanítani a modelleknek.

– Ahogy a világ általános értelemben változik, fejlődik, úgy kell haladni a modell szakmának is. Az a tudás anyag, amely idáig megfelelt, azokat az ismereteket jócskán meghaladta a világ, s mi szeretnénk haladni a korral, másrészt mindig jönnek azok a fiatal generációk, akik szeretnének a modell szakmával foglalkozni, azt tekinteni életpályának. Épp ezért van szükség az Akadémiára.
– Jó, de azért lássuk be, hogy ez a szakma nem annyira bonyolult!
– Na látja, ebben változott nagyot a világ. Ma már nem elég szépnek lenni, ma már szépnek, egyedinek, különlegesnek is kell lennie annak aki erre a területre adja a fejét, és mi ennek tükrében alapítottuk meg az első Magyar Modell Akadémiát, mert felismertük a cégek, a trendek igényeit. A világ nagy divatcégei, vagy azok a cégek amelyek új arcokat keresnek a szolgáltatásaik, vagy termékeik reklámozására, már nem érik be a szimpla szépséggel. Olyan egyéniségeket keresnek akikben együtt van külső, belső szépség illetve szakmailag maximálisan felkészültek. Tehát nem árt, ha jól tudnak kommunikálni, és nemcsak szépen bambulni, tudnak mit kezdeni
önmagukkal, otthonosan mozognak a kifutón és így tovább!
– Egyfajta hollywoodi mentalitást érzek ki a szavaiból!
– Ez nem áll annyira messze a valóságtól, éppen ezért tettük be az államilag elismert szakképzések közé, s nem véletlenül lehet nálunk a növendékeknek a képzést követően tovább léphetnek, s lehetnek például hivatásos hostessek, vagy elfordulhatnak a színház a filmes szakma felé, mert olyan nagy különbség nincs a két szakma között, s ha felsorolnám hogy milyen sok modellből lett azóta híres színész-színésznő, el se hinné!
– Igen, ez igaz. De még is, ön szerint lesz erre igény, hiszen annyi de annyi modelliskola van!
– Az újra mindig van igény. Az eddigi modell iskolákat abban haladja meg a mi képzésünk hogy érték-szemléletet, hasznosítható tudást, fejlődést garantálunk, hiszen a szépséget, az egyéniséget, nem kapja senki sem ingyen, azért meg kell harcolni, meg kell küzdeni. Azok akik semmit sem tesznek önmagukért, azok nagyon hamar
kihullanak ebből a szakmából, s mi éppen ezen változtatunk.
– Lehet ez a pálya élethivatás?
– Ha tudná hogy milyen sokan végeznek ilyen jellegű képzést akkor meglepődne! De azt is tudni kell, hogy a modell szakmához való vonzódás, kori sajátosság, s ezzel nincs is semmi baj. A baj az hogy ha az adott tanulók csupán kinézetükre építenek, hagyatkoznak, ami által kiszolgáltatokká vállnak, a szakmai karrierjük meg ezáltal minimalizálódik. Így tényleg nem sok értelme van a modell a szakmának. De ebben okkal több van,
sokkal nagyobbak a lehetőségek, s ezt nyugaton már régen felismerték.
– Úgy beszél mint egy négy diplomás szakember!
– Attól még messze vagyok, de figyelem a világot, a trendeket, és igyekszem kiváló szakembereket magam köré gyűjteni, én csak ebben hiszek.!
– Róluk mondana valamit?
– Kiemelném a Modell Akadémia kreatív csapatát, amelyet Schwarcz Ádám szabadúszó kreatív fog össze, aki fiatal kora ellenére,egy rendkívül intelligens,és tehetséges szakember. A csapatunk nagyon összetett, vannak akik több évtizedes szakmai múlttal rendelkeznek, és vannak fiatal, ambiciózus, komoly tudású fiatalok, akik a szakterületükön kiemelkedőek. Biztos vagyok benne, hogy ez a csapat, értékkel bíró,
nagy dolgokat fog létrehozni a jövőben!
– Miért éppen Audrey Hepburnre és Rudolph Valentinóra, erre a két híres színészre esett a választás a Modell Akadémia arculatának tervezésekor ?
– Ők ketten koruk leghíresebb és legnagyszerűbb filmszínészei voltak, mondhatjuk nyugodtan, kultuszuk volt,
most úgy neveznénk hogy “brand-et” teremtettek. Náluk megvolt mind az a komplex érték-eszköztár amiről az előbb beszéltem, és ha még emlékszik, azt mondtam hogy nincs is olyan messze egymástól ez a két terület.
Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Elle Macpherson, Heidi Klum, Lily Cole, Milla Jovovich, Rebecca Romijn, Olga Kurylenko, Rosie Huntington-Whiteley, Sharon Stone, Kate Moss, Kimila Ann Basinger, Angelina Jolie,
Amanda Seyfriedben, Lindsay Lohanben, Pamela Anderson, Cara Delevingne a magyarok közül pedig Osvárt Andrea, Görög Zita, Som-Balogh Edina, Kapócs Zsóka, Cseh Anna Mária, Ripli Zsuzsanna. Veretes névsor. Ők azok, akik modellként kezdtek, de színésznők lettek. És a sor csak bővülni fog, meglátja.
– Hogy néz ki az órarend, milyen tantárgyakat fognak tanulni a leendő növendékek?
– A képzés alapvetően két részből áll, az elméleti és a gyakorlati órákból. Az elmélethez tartozik például a divat-stílus ismeretek, európai divattörténet, protokoll és szerződéskötési ismeretek,gyakorlati óra lesz többek közt a haj-smink, a tánc, a kifutó-specializáció, a fotózás vagy épp az egészséges életmód.

– Mikortól lehet jelentkezni önökhöz?
– A jelentkezés folyamatos, lesz 8 hetes előkészítő, és lesz az 6 hónapos, államilag elismert képesítést nyújtó képzésünk, amit 2018 tavaszától indítunk. Aki pedig többet szeretne megtudni rólunk, a tanárokról a képzésről, az nézze meg a modellakademia.hu weboldalt!